Chirurgie Oculara

Preoperator

Preoperator pacientul este evaluat din punct de vedere al bolilor sistemice, cu precadere bolile cardiace, hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, afectiuni respiratorii sau reumatologice.

Consultul general include de asemenea unele analize de sange: hemoleucograma, glicemie, creatinina/uree, timp de sangerare/coagulare. Prin aceste consulturi se poate evalua daca pacientul poate suporta operatia.

In clinicile noastre, interventia chirurgicala se face în regim ambulatoriu: pacientul vine la momentul recomandat, este pregatit de personalul avizat, apoi operat. In permanenta, pacientul va fi supravegheat de medicul anestezist reanimator, care va contribui la buna desfasurare a interventiei.

Anestezia se efectuează prin picaturi sau o injectie retrobulbara.

Postoperator

Postoperator, pacientul va ramane sub observatie aproximativ doua ore, timp in care va primi instructiuni verbale si scrise cu recomandari si contraindicatii in primele saptamani de la interventie.

In general, durerea postoperatorie este absenta sau usoara si cedeaza la tratamentul recomandat.

In prima zi postoperator, pacientul vine la control si este instruit asupra efectuarii tratamentului si a conduitei postoperatorii. Va incepe tratamentul local cu picaturi pe care il va continua timp de sase saptamani. La finalul acestei perioade pacientul va fi reevaluat si va primi o prescriptie pentru ochelari.

Desi tratamentul postoperator dureaza o perioada de cateva saptamani, reintegrarea in viata activa este mult mai rapida realizandu-se in cateva zile dupa operatie.